Promocija knjige poezije “Srne i rane”, autora Milana Mihajlovića, održava se večeras u 18 časova u Domu kulture “Stari Kolašin”, u Zubinom Potoku.

Govoriće – recenzent i pesnikinja Milica Bakrač, književni kritičar – dr Mileta Aćimović-Ivkov, pesnik i književni kritičar Milan Anđelković i sam autor.

Promociju organizuje Dom kulture “Stari Kolašin”.

“Srne i rane” prvobitno su predstavljene na Beogradskom sajmu knjiga, na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a potom i u Srpskoj književnoj zadruzi.

Milan Mihajlović, pesnik i novinar, rođen je 1966. godine u Kosovskoj Mitrovici, gde i danas živi. Završio je Rudarsko-metaurški fakultet.

Objavio je više zbirki pesama – “Kolašinski raskovnik” 1994, “Centon” 1998, “Raskopani temelj” 2002, “U kolevci tvoga srca” 2002, “Saće svih matica”.

Pesme su mu prevođene na engleski i italijanski jezik. Dobitnik je više značajnih knjizevnih nagrada, kao što su Pero despota Stefana Lazarevića i Nagrada Lazar Vučković, Zlatna značka Kulturno prosvetne zajednice Srbije.

Srpska književna zadruga:

“Milan Mihajlović je jedan od najuglednijih srpskih pesnika koji danas žive na Kosovu i Metohiji. Možda je stoga njegova lirika pesnikova lična karta – vodič mesta i života, gde se živopisi starih manastira ogledaju u snimcima i impulsima savremenog života pesnika i njegovih poslova, dana, prijatelja i svekolikih lirskih doživljaja.”

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *