Zhvillimi ekonomik, përkrahja për ndërmarrësit – këto janë disa nga mesazhet që dëgjojmë shpesh në dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës dhe që vijnë edhe nga ndërmjetësuesit dhe negociatorët vendas. Megjithatë, si është në të vërtetë të kesh një ndërmarrje në Kosovë, apo në Graçanicë, për shembull? Si ndikojnë vendimet dhe dialogu ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës tek prodhuesit vendas? Është e gjitha për dialog, apo ka diçka në marrëdhëniet mes qeverisë dhe qytetarëve të saj? A është më i vogël hendeku mes komuniteteve si rezultat i dialogut apo po zgjerohet akoma? Si të mbijetoni në Kosovë si një sipërmarrës i vogël nga një komunitet pakicë? Çfarë ndodhi me dialogun e brendshëm të premtuar mes kryeministrit të Kosovës Albin Kurti dhe serbëve vendas? Për këto dhe tema të tjera kemi biseduar me Isak Vorgučićin, drejtorin e Radio Kim-it, por edhe prodhuesin e birrës të shpërblyer me çmime.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *