Renomirana imena elektronske muzike sutra na Vulkan Festu.

Drugi po redu festival biće poslastica za ljubitelje tehna zahvaljući svetski poznatom DJ-u Metodi Hristovu, ali i DJ-u sa srpske klabing scene, Dejanu Milićeviću.

Za Hristova važi da ima jedinstven stil, te da je upravo zato za kratko vreme dobio veliki broj slušalaca. Voli da eksperimentiše i meša različite muzičke stilove.

Proizveo je ogroman broj kvalitetnih pesama i radi za velike izdavačke kuće, gde miksuje muziku popularnih umetnika, pretvarajući je u svoj stil.

Sarađivao je sa Markom Karolom, Riči Hotinom, Audiodžekom, Pan-Pot-om i drugima. Detaljnije čitajte OVDE.

Dejan Milićević iza sebe ima višegodišnju uspešnu karijeru. Počeo je da se bavi puštanjem muzike sa 15 godina, a jedan je od zaslužnih za izgradnju tehno scene 90-tih u Srbiji. Njegov muzički stil je miks hausa i tehna.

Muziku je puštao na svim velikim evropskim festivalima, kao što su – EXIT, Awakenings, Bioler Room Set u Srbiji, Circuito MS, Connection Mannheim, The Egg London i drugi.

A 2014. pokrenuo je sopstvenu izdavačku kuću “Tit0” (Tit Zero Recordings). Na prvom izdanju ugostio je legendarnog DJ Rush-a. Od tada njegova kuća promoviše mlade producente iz regiona Balkana. Detaljnije čitajte OVDE.

Vulkan Fest 2019
Vulkan Fest 2019

Ipak, neće samo ova dva imena da obeleže ovogodišnji festival.

“Dvojac We Are Demo iz Beograda i lokalna podrška i miljenici lokalne publike Mar.De i Shinga” – kazao je Milan Dobrić ispred NVO Link – koja je jedna od organizatora festivala.

Ulardžić  i Dobrić
Ulardžić i Dobrić; foto: Alternativna

“Žurka počinje u 21.30, trajaće do 6 ujutru, tako da, već svi znate – pravac stadion u Žitkovcu, gde nas čeka dobar provod” – dodao je Đorđe Ulardžić.

Cena karte je 600 dinara i dostupne su na samom festivalu. “Proffi” taksi pružaće usluge prevoza po povoljnijoj ceni (120 dinara) od 21:30 do 22:30.

Vulkan Fest od prošle godine finansijski podržava Evropska unija kroz projekat “Culture for Change”, a koji sprovodi “Qendra multimedia”.

Festival organizuju NVO Lokalna inicijativa “LINK”, u saradnji sa Vulkan fest organizacijom.

Pokrovitelji festivala su Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, Opština Zvečan, MTS D.o.o., JKP “Ibar”, Sedef Travel, Hotel “Saša”, “Urban Pixel”, “Santos”.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *