„Vučić: Ohridski sporazum, uslov za članstvo Srbije u EU“ – naslov je teksta objavljenog 6. decembra na internet stranici Radio televizije Kosova.

U nastavku teksta ni u jednom delu se ne navodi da je srpski predsednik Aleksandar Vučić i izneo ovakvu tvrdnju, već da „postoji mogućnost“ da ovaj sporazum bude deo Poglavlja 35 koji sadrži mehanizam za praćenje sprovođenja postignutih dogovora u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

RTK je zapravo preneo tekst sa portala Radija Slobodna Evropa, izmenivši njihov naslov koji je glasio „Vučić kaže da je moguće da Ohridski sporazum bude uslov za prijem Srbije u EU“.

U nastavku teksta i RTK i RSE se navodi da je Vučić izjavio da postoji mogućnost da Ohridski sporazum postane deo pregovaračkog poglavlja 35, a time i uslov za prijem Srbije u Evropsku unije.

Šta je rekao Vučić?

Govoreći o tome da bi Ohridski sporazum mogao da postane deo Poglasvlja 35, Vučić je u interevjuu za NIN, na koji se RSE i referiše, kazao da postoji mogućnost za tako nešto.

„Postoji mogućnost. Neki od njih to žele. Nije moje da sada govorim koje dve zemlje to guraju snažno, nisam siguran da drugi to žele, pa ćemo da vidimo“, rekao je Vučić.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *