Foto: Facebook stranica FK “Rudar”

U konkurenciji od dvadeset klubova, dečaci FK “Rudar” osvojili su srebrno odličje, odnosno pehar na turniru “Vidovdan 2019” koji je proteklog vikenda održan u Magliću. Za najboljeg igrača proglašen je Ognjen Milić, član Rudara.

Generacija 2007/2008 u grupnoj fazi takmičenja ubedljivo je savladala ekipe Petrika (3-0), Maglića (4-0), Tekstilca (4-0) i Vojvodine iz Novog Sada (3-0). U četvrtfula su ukrstili koplja sa jednim od, kako ističu, najboljih klubova – Petar Pauča iz Novog Sada.

“I pored dobre igre Novosađani nisu uspeli da nam stanu na put, pa smo i njima naneli poraz sa 3-1 i tako nastavili put polufinala,” navode iz Rudara.

U polufinalu još jednom su bili bolji od Petrika i plasirali se u finale:

“Bili smo na dobrom putu da završimo turnir bez poraza, ali ovog puta nismo imali sreće. FK Derbi je uspeo da preokrene utakmicu i slavi rezultatom 3-1.”

I dečaci iz generacije 2009/2010 ostvarili su zapažen rezultat na turniru u Magliću, plasiravši se u četvrtfinale, dok su u borbi za polufinale izgubili od FK Petrik. Oni su se takmičili u konkurenciji od 22 kluba.

Osvajač turnira je FK ODR Petrovaradin koji je, kako dodaju iz Rudara, doživeo samo jedan poraz na putu do finala i to upravo od mitrovičkog kluba.

Pročitajte još:

Gol, ofsajd, korner, aut… iz ženskog ugla: Upoznajte ŽFK “Rudar” 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *