Još jedna predstava Narodnog pozorišta Priština, čiji tekst i režiju potpisuje Radmila Knežević, dostupna je na njihovom “vimeo” kanalu. “Uspavana lepotica” je predstava o odrastanju jednog deteta, o prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca a to je, čarobna i zaboravljena reč „izvini“.

Osavremenjena i približena dečijoj svakodnevnici, kroz dinamičan ritam predstave sa puno humora, muzike, igre, fantazija, ova bajka donosi na mnoga pitanja: kako se postaje princeza; na koji način svaka kuća u kojoj vladaju ljubav i sloga može da postane dvorac; da li sreću treba tražiti u materijalnom bogatstvu ili u svom srcu?

Mnoga deca, ali i odrasli mogu se prepoznati u ovoj predstavi koja je i za malu i veliku publiku jer nosi univerzalnu poruku da je „dobrota jedini način da nam život postane bajka.“

Scenografija: Goran Stojčetović; scenski pokret: Vera Obradović; kostim: Anja Vraneš; kompozitor: Bojan Stojčetović.

Uloge igraju: Jelena Orlović – Uspavana lepotica; Nikola Đorđević – Princ Filip; Tamara Tomanović – Vila Sunčica; Jasmina Stojiljković – Vila Gorana; Ivana Кovačević – Vila Cvetana; Milica Mandić – Vila Grdana/devjočica; Strahinja Bičanin – Aleksa/Deda mraz; Nastasja Stojsavljević – Snežana; Anastasija Stošić – Crvenkapa.

Predstavu možete besplatno pogledati na linku ispod, unošenjem šifre:  “NPP251218” u predviđeno polje.

Pročitajte i pogledajte još:

Gledajte predstavu NPP-a “Strah i beda trećeg rajha”

Gledajte predstavu NPP-a “Revizor”

Gledajte predstave NPP-a putem Interneta!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *