Za publiku sa Severa Kosova Narodno pozorište Priština organizuje turneju dečije predstave “Uspavana lepotica”.

Predstava se igra danas u Zvečanu u 13 časova, u Domu kulture “Trepča”; sutra u Sočanici, od 13 časova takođe u Domu kulture, a 12. aprila u Leposaviću, u Centru za kulturu “Sava Dečanac” i to od 10 časova. Cena ulaznice za sva izvođenja je 100 dinara.

Uspavana lepotica je predstava o odrastanju jednog deteta, prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca, a to je, čarobna i zaboravljena reč „izvini“. Takođe, nosi univerzalnu poruku da je „dobrota jedini način da nam život postane bajka.“

Tekst i režiju potpisuje Radmila Knežević, za scenografiju je odgovoran Goran Stojčetović; scenski pokret – Vera Obradović, kostime je radila Anja Vraneš, a kompozitor je Bojan Stojčetović.

Glume – Jelena Orlović, Nikola Đorđević, Tamara Tomanović, Jasmina Stojiljković, Ivana Kovačević, Milica Mandić, Strahinja Bičanin, Nastasja Stojsavljević, Anastasija Stošić i Milica Mandić.

Ova predstava premijerno je izvedena u Gračanici krajem prošle godine. Od tada se igrala i na Severu Kosova, ali i u Partešu i Štrpcu.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *