Dečija predstava “Uspavana lepotica” nastala u koprodukciji Doma kulture “Gračanica” i Narodnog pozorišta – Priština sa sedištem u Gračanici biće odigrana večeras, na 12. Festivalu predstava za decu „Кruška” u Кruševačkom pozorištu. Planiranа su dva izvođenja, od 17 i 19 časova.

Кako se postaje princeza? Na koji način svaka kuća u kojoj vladaju ljubav i sloga može da postane dvorac? Da li sreću treba tražiti u materijalnom bogatstvu ili u svom srcu? – pitanja su na koja “Uspavana lepotica” daje odgovore.

To je predstava “o odrastanju jednog deteta, o prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca a to je, čarobna i zaboravljena reč ‘izvini'” – navode iz Doma kulture “Gračanica”.

“Кroz dinamičan ritam predstave sa puno humora, muzike, igre, fantazija bajke je osavremenjena i približena dečijoj svakodnevnici,” dodaju.

Ovo je predstava “za malu i veliku publiku u kojoj će se prepoznati mnoga deca ali i odrasli jer nosi univerzalnu poruku da je ‘dobrota jedini način da nam život postane bajka'”.

Tekst i režiju potpisuje Radmila Knežević, scenografiju Goran Stojčetović, scenski pokret Vera Obradović, kostim Anja Vraneš, a kompozitor je Bojan Stojčetović.

Uloge tumače: Jelena Orlović (Uspavana lepotica), Nikola Đorđević (Princ Filip), Tamara Tomanović (Vila Sunčica), Jasmina Stojiljković (Vila Gorana), Milica Majstorović (Vila Cvetana), Milica Mandić (Vila Grdana), Strahinja Bičanin (Aleksa), Nastasja Stojsavljević (Snežana), Anastasija Stošić (Crvenkapa), Milica Mandić (Devojčica).

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *