Përfaqësuesit e Beogradit dhe Prishtinës në Bruksel nuk diskutojnë për të drejtat e boshnjakëve dhe pakicave të tjera në Kosovë. Do të kërkojmë që çështja e të drejtave të pakicave të tjera, të cilat janë të garantuara me Konventën Evropiane, të përfshihet në Asociacionin e Komunave Serbe. Boshnjakët dhe komunitetet tjera pakicë në Mitrovicën e Veriut, por edhe në tërë Kosovën, janë në pozitë jashtëzakonisht të vështirë tha kryetari i Kuvendit Komunal të Mitrovicës së Veriut, Nedžad Ugljanin.

Më hollësisht dëgjoni audio podkastin.

Kjo përmbajtje është krijuar në kuadër të projektit “Ndërpreje heshtjen”, i cili zbatohet nga Alternativna në partneritet me Radio Kontakt Plus.

Përmbajtja është krijuar me mbështetjen financiare të Bashkimit Evropian dhe është përgjegjësi e vetme e Alternativna dhe Radio Kontakt Plus, dhe nuk pasqyron domosdoshmërisht pikëpamjet e BE-së.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *