“Dobro, sa 3.400.000 nije planiran neki trotoar, park ili tome slično?”

“Pa sada ne govorimo o tome. Govorimo o ovogodišnjem budžetnom planiranju. Naravno da ima. Imamo planiranih 15 km puta. Planiran je i podzemni parking u opštini Zubin Potok”.

“Završen je? Da li je započet ili ne?”

“Nije počeo, jer je tek januar. Sada ni budžet nije raspoloživ. Budžetne linije još nisu odblokirane, međutim, radi se na tome. Što se tiče započinjanja projekata ili tome slično, još imamo vremena, još je rano za to jer je tek januar”.

“Samo želim da Vam kažem da su Prištini bila potrebna dva mandata za podzemni parking. E pa sada…”

Gostujući u emisiji Kallxo, gradonačelnik opštine Zubin Potok, Izmir Zećiri, govorio je o planovima za opštinski budžet.

Iako je u prvom delu emisije rekao da je planiran podzemni parking u ovoj opštini, u nastavku emisije rekao je da se sredinom leta očekuje da se započne sa projektom od 15 km puta, ali da je za podzemni parking “potrebno više”, odnosno da ga građani “sada” ne žele.

Na pitanje da li je stvarno Zubinom Potoku potreban podzemni parking, Zećiri kaže da jeste.

Na pitanje ko je dao predlog da je Zubinom Potoku potreban podzemni parking, Zećiri je kazao da se radi o “grupaciji”, te da je problem u implementaciji i da imaju pravo da sa skupštinom ponovo dodele novac negde drugo, ukoliko ne mogu da postignu “ono što je predodređeno”.

“Dakle, možemo novac da usmerimo ka drugim, većim potrebama građana, kojih ima jako puno” – dodao je.

Na pitanje da li komunicira sa građanima i šta oni kažu, Zećiri precizira da građani “sada ne žele parking” i da “sada pominju druge potrebe”.

“Nema tog sela kojem nije potrebna intervencija u infrastrukturi. Ne postoji” – dodao je.

Na pitanje zašto onda nameće parking, Zećiri kaže da to ne čini, te dodaje da je parking planiran u prošlogodišnjem budžetu, i da sada sa skupštinom treba da prebace budžet u neku drugu investiciju.

Dodaje i da to može da se uradi sledećih meseci, odnosno da se juna izvrši revidiranje.

Celu emisiju pogledajte u nastavku:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *