Za nedelju dana dočekujemo Novu godinu – 2020. Bliži se period prazničnog darivanja, a u skladu sa tim u Kosovskoj Mitrovici organizuje se veći broj akcija prikupljanja poklona za najmlađe. Inicijatori studenti i srednjoškolci.

Početkom nedelje, odnosno u ponedeljak, uz podršku Međunarodnog komiteta za saradnju studenata medicine – Priština, postavljen je štand u centru Kosovske Mitrovice, u periodu od 12h do 14h, a za prikupljanje novogodišnjih paketića za specijalnu školu “Kosovski božur” u Kosovskoj Mitrovici, kao i pomoć kući za omladinu i odrasle u Gračanici.

Istog dana, ali nešto kasnije, u gradskoj kafani “Sfens salaš”, takođe uz podršku Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta i Međunarodnog komiteta za saradnju studenata medicine – Priština, organizovana je humanitarna svirka za pomoć deci na KiM-u. Svi posetioci trebalo je da ponesu dobrovoljni prilog u vidu slatkiša ili slaniša.

Takođe, tokom cele nedelje srednjoškolci iz Kosovske Mitrovice sprovode akciju “Novogodošnji san”, u okviru koje se prikupljaju slatkiši, slaniši, igračke, pribor za ličnu higijenu, školski pribor, kao i novčana sredstva. Svi koji će žele pomoć u vidu ovih potrepština mogu ostaviti u holu Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici, u periodu od 12 do 15 časova.

Sličnim povodom, odnosno u cilju prikupljanja paketića za decu sa KiM-a, večeras od 20 časova, u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici – organizuje se humanitarni koncert hora Fakulteta umetnosti Priština – Zvečan. Gosti na koncertu su deca mitrovičke predškolske ustanove “Danica Jaramaz”, solista Vojislav Spasić i dirigent Jasmina Novokmet.

Sutra, od 21h, takođe se prikupljaju paketići za decu sa KiM-a, a uz svirku u Beer House Pub-u i podršku Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Nešto ranije, takođe, u četvrtak, neformalna grupa mladih organizacije Domovik Udruženi mladi – Um za decu u PKC “Akvarijus” organizuje akciju “Igračke stare za nove drugare”. Cilj je prikupljanje igračaka za mališane koji ih nemaju dovoljno. Akcija počinje od 17:30, a u okviru novogodišnje izložbe Malog ateljea Akvarijusa “Šareni Deda Mraz plete džempere za nas”.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *