U susret Svetskom danu pozorišta za decu i mlade, koji se obeleževa 20. marta, Dom kulture Gračanica večeras u 19 časova organizuje projekciju dokumentarnog filma “Isoland” i tribinu “Glumac u pozorištu za decu”.

Film autorke Nikoline Spasić prati igranje predstave „Kad porastem biću“, koju su glumci Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu septembra 2018. izveli za mališane Osojana, Suvog Dola i Starog Gracka. Film ističe susret publike sa pozorišnom umetnošću.

Na tribini, koja prati projekciju, razgovaraće se o izboru tema za predstave za decu, o deci kao publici, problemima predstava koje su namenjene deci, odnosno da li su dovoljno zastupljene, posebno na Kosovu i Metohiji. Učesnici tribine govoriće i o filmu.

Na tribini učestvuje autorka filma i Milan Novaković – takođe glumac u filmu i asistent na predmetu gluma na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Isoland je nastao kao deo projekta “Pozorište za sve, a prethodno je prikazan u Kosovskoj Mitrovici u okviru drugog Festivala ženskog stvaralaštva „Vreme za impuls žene“ koji je organizovao mitrovički Privatni kulturni centar “Akvarijus” početkom meseca.

Ulaz na večerašnju projekciju je slobodan.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *