Povodom knjige pesama „Tajna damine igre“ Dušana Milića u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ večeras od 20 časova održava se veče ljubavne poezije.

Pored autora u poetsko-muzičkom programu, kao specijalni gosti, učestvovaće i Dragana Milić, Branislav Generalović i Dejan Popović.

Dušan Milić je rođen 1970. godine u Kosovskoj Mitrovici, gde i danas živi. Studirao je slikarstvo. Pisanjem se bavi od ranog detinjstva, a „Tajna damine igre“, objavljena 2019. godine, njegova je prva pesnička knjiga. Otac je dvoje dece.

Strast i idealizovanje ženske lepote okosnica su prve zbirke pesama Dušana Milića. Opredelivši se za modernistički i urbani stil pisanja, Milić na suptilan način, pomalo melanholično i nostalgično, opisuje neprekidnu žudnju i patnju za ženom, ogoljavajući svojim stihovima njenu unutrašnju i spoljašnju lepotu kao večnu inspiraciju pesnika.

Ovim programom nastavlja se sezona „Zavet“ u PKC „Akvarijus“, prekinuta usled vanrednih mera proglašenih zbog pandemije, i započinje kulturno leto koje će trajati do septembra 2020. godine.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *