Diskusija sa autorom Blic stripa, Markom Somborcem, i izložba njegovih radova održava se sutra u Centru građanske energije u Kosovskoj Mitrovici.

Od 18 časova sa Markom Somborcem razgovaraće se o izražavanju društvene kritike kroz strip, o tome kakav je položaj i kakva perspektiva karikaturista danas, kao i o njegovim iskustvima tokom dugogodišnje karijere rada u jednom dnevnom listu.

Nakon diskusije, koja će da bude otvorena za sve posetioce, pogledajte i 50 Somborčevih radova koji će biti izloženi u Centru građanske energije u Mitrovici.

Ulaz je slobodan.

Marko Somborac je srpski autor stripova, grafički dizajner i ilustrator. Jedan je od najpopularnijih autora stripa i političkih komentatora u Srbiji. Somborčev dnevni strip u listu „Blic“ počinje da izlazi 5. decembra 2005.

Trenutno je najpopularniji domaći strip u Srbiji i predstavlja neku vrstu društvenog fenomena. Ovoj popularnosti je sigurno doprineo način na koji je Somborac u maniru američkog stripa predstavio srpske i svetske političare i drugu elitu.

Ovaj događaj deo je projekta Mitrovički društveni klub koji je podržan od strane Kosovke fondacije za otvoreno društvo (KFOS).

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *