Dom kulture Gračanica i Narodno pozorište Priština organizuju Školu glume u Gračanici. Škola je prilagođena deci uzrasta od 7 do 14 godina. Cilj je da se kroz čudesan svet pozorišta, na daskama koje život znače, gde je sve dozvoljeno, najmlađi zainteresuju za pozorišnu umetnost, razvijanje talenta i učenje u timskom duhu. Prijavite se!

Polaznici škole učiće u malim grupama – osnove scenarija pozorišne predstave, razvijanje govora, verbalne komunikacije i retorike kroz vežbe dikcije, prevazilaženje treme i osposobljavanje za javne nastupe.

Radiće na glumi kao sredstvu organskog razvoja tela, uma, duha i emocija, kao i na scenskim igrama, umetničkoj interpretaciji teksta.

Naučiće i o načinu na koji nastaje dramsko delo, produbiće znanja iz istorije pozorišta i umetnosti uopšte, kao i o pripremanju i javnom prikazivanju pozorišne predstave. Polaznici će da se upoznaju i sa ostalim profesijama iz pozorišta koje su važni elementi predstave.

Prijavljivanje se vrši lično, ili na broj telefona 03865488.

Predavači su poznati i priznati pozorišni stvaraoci Narodnog pozorišta u Prištini – Jasmina Stojiljković, Radmila Knežević, Milica Mandić, Nastasija Stojsavljeić.

Časovi glume održavaće se svake srede u dva termina – od 11:00 do 13:00 i od 16:00 do 18:00.

Do kraja školske godine polaznici će imati pet radionica, a zatim će rad da se nastavi u narednoj školskoj godini – 2019/2020.

Prvi zajednički čas održava se sutra, u Domu kulture u Gračanici.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *