Lokalna inicijativa Link organizuje trodnevni letnji kamp za programiranje na Šar planini. Kako kamp nije početnički kurs, polaznici bi trebalo da poseduju osnovno znanje programskog jezika PYTHON i njegovih osnovnih funkcija. Prijave traju još danas, do ponoći.

Planrano je da se kamp održava 22, 23. i 24. jula u Prevali. Učesnici će od dvojice iskusnih eksperata, Ardijana Grezde i Ćendrima Krasnićija, dobiti savete i trikove o korišćenju PYTHON-a, a radiće i na pravom projektu koji uključuje mašinsko učenje i vizuelizaciju podataka.

Da biste učestvovatli na kampu, potrebno je da se prijavite OVDE i uradite kratak test.

Poslednjih godina, programerski jezik PYTHON doživeo je veliki porast u broju korisnika – programera – širom sveta. Sa porastom popularnosti, PYTHON je postao jedan od najpoželjnijih jezika koji koristite stručnjaci iz oblasti mašinskog učenja i vizualizacije podataka, tako da su PYTHON-ovi stručnjaci u velikoj potražnji u ICT industriji na globalnom nivou.

Sve troškove učešća na kampu, za uspešne podnosioce prijava, pokriće STIKK kroz podršku Austrijske agencije za razvoj (ADA) – operativne jedinice Austrijske razvojne saradnje.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *