Na internacionalnom studentskom pozorišnom festivalu FIST našla se i predstava „Tri sestre“ Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Ova ispitna predstava nastala je prošle godine na predmetu Gluma 8 (klasa prof. dr um. Aleksandra Đinđića i asistentkinje Borjanke Ljumović).

Ovo je prvi put da se predstava FU-a pojavljuje na ovom značajnom studentskom festivalu.

Kako ovogodišnje izdanje FIST-a, zbog situacije sa COVID-19, odvija “online”, ovu predstavu moći ćete da pratite danas u 16 časova, na Youtube kanalu festivala.

FIST organizuju studenti FDU-a u Beogradu, a ovogodišnji se održava od 14. do 20. marta.

Novonastala koncepcija festivala, usled COVID-19, više ne podrazumeva dolazak stranih trupa. Prvobitni koncept i forma festivala su adaptirani i premešteni u online okruženje, gde su, u okviru glavnog programa, pozorišne trupe iz inostranstva imale priliku da učestvuju putem live stream prenosa svojih predstava, kao i putem emitovanja već postojećih snimaka njihovih predstava.

Sve ove sadržaje publika je tokom trajanja festivala mogla da prati online na zvaničnoj Internet stranici festivala i Youtube kanalu.

U digitalnom okruženju održane su i izložbe studenata Fakulteta likovnih umetnosti i Katedre za kameru Fakulteta dramskih umetnosti.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *