Foto: Milan Dobrić

I ovog petka u Kosovskoj Mitrovici nastavljeno je sa #trashtag izazovom. Inicijatori su pozvali sugrađane da se priključe akcijama čišćenja grada i samoorganizuju.

Danas se, kao i prošlog petka, čistilo na dve lokacije. Učesnici izazova završili su sa čišćenjem parka u Čika Jovinoj ulici, na putu ka mitrovičkoj bolnici, a potom su očistili deo keja kod glavnog mosta. Ukupan “skor” bio je oko dvadesetak velikih kesa smeća.

“Bilo nas je oko desetak, jer mnogi koji su učestvovali prošlog puta, zbog obaveza nisu mogli danas da dođu. Ipak je radni dan. Zato planiramo sledeću akciju da pomerimo za subotu,” kaže jedan od inicijatora izazova, Milan Dobrić.

Ovo je treći po redu #trashtag u Mitrovici istih inicijatora. I prethodno se čistilo petkom. Milan, ipak, podseća da je ideja ove akcije da se građani samorganizuju, bez obzira na to o kom se danu u nedelji radi.

“Vreme je da se radi na svesti građana koji žive u ovom gradu, ipak je ovo 21. vek. Danci, Holanđani, Šveđani nisu patriote, jer misle da su najstariji narod na svetu, patriote su jer brinu o svojoj zemlji,” zaključio je.

Busajmo se u patriotske grudi na narednom #trashtag-u!

U nastavku pogledajte fotografije sa današnje akcije čišćenja:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *