Fotografije: Sunčica Andrejević

Trčanje stazama dugim sedam i petnaest kilometara kroz kopaoničku šumu, mnogobrojni trkači i mlade atlete koje su pobrale simpatije – ovako bi ukratko mogla da se opiše juče održana trka “Trail Race Kopaonik”. Na Kopaoniku se našao i niz ljubitelja prirode i trčanja sa Sever Kosova. Štaviše, Miloš Krstić iz AK “Leposavić” osvojio je treće mesto na stazi od 15 kilometara. A među trkačima je bio i jedanaestogodišnji Mitrovčanin, Nikola Marković.

Miloš Krstić prvi sa desne strane na proglašenju pobednika i dodeli nagrada

Miloš Krstić istrčao je stazu od 15 kilometara za sat vremena i devet sekundi. U muškoj konkurenciji za starosnu dob od 30 do 39 godina našao se na prvom mestu.
Rezultate ostalih najbržaih trkača pogledajte OVDE.

Iznenađenje četvrte po redu trke bile su osmogodišnja Helena Milijić i šesnaestogodšnja Zoja Georgijev.

Dok je Zoja osvojila prvo mesto u ženskoj kategoriji na stazi dugoj 7 kilometara, Helena se našla na trećem mestu, istrčavši istu stazu za 45 minuta i 6 sekundi. Druga je bila Sandra Uzelac.

Na istoj stazi našla se i naša novinarka i urednica i članica Crossfit tima “028” iz Kosovske Mitrovice, Ana Marija Ivković. U opštem plasmanu, među preko 80 takmičarki, osvojila je šesto mesto. U ženskoj, starosnoj kategoriji od 30 do 39 godina – drugo.

Ana Marija Ivkovic
Ana Marija Ivković

Ovo je treći put da trči Trail race Kopaonik.

“I pre dve godine sam bila na šestom mestu. Lepo je iskustvo, staza je interesantna, ali je, naravno, najizazovniji deo bio onaj sa usponom. Nisam se posebno pripremala, ali sam, ipak, mnogo bolje podnela ovogodišnju trku, jer redovno treniram crossfit,” kazala je.

Trkači iz Kosovske Mitrovice trčali su i porodično.

Srđan Košanin i njegov sin Danilo trčali su na stazama od 15 i 7 kilometara.

IMG_2222
Srđan i Dušan Košanin

Suprug i supruga, Mira Marković i Bane Marković, trče treću godinu zaredom na Kopaoniku. Ali su svoj tim ovog puta upotpunili još jednim članom – svojim jedanaestogišnjim sinom Nikolom.

“Prvi put ove godine trči sa nama. Zato ovog puta svi trčimo stazu od sedam kilometara,” kazala je Mira Marković.

Mira Marković je inače osvojila treće mesto u ženskoj kategoriji za starosnu dob od 40 do 49 godina.
IMG_3102
Mira, Nikola i Bane Marković

“Učestvujemo na maratonima širom Srbije, van Srbije, po Evropi. Nikola svuda putuje sa nama. Na Paliću je pretprošle godine trčao trku zadovoljstva od 6 kilometara. Video je koliko je lepo i izrazio je želju da trči,” dodao je Bane.

Listu Mitrovčana i Zvečanaca koji su trčali upotpunili su i Zoran Vukadinović, koji takođe učestvuje na maratonima širom Srbije, a koji je, za razliku od prošle godine, trčao stazu od 15 kilometara.

Zvečanac i rekreativac Aleksandar Aksović našao se na 13. mestu na 7K stazi, u opštem plasmanu muške konkurencije.

IMG_3097
Aleksandar Aksović

“Fenomenalno je, neverovatna je energija, dobra je atmosfera. Ovde sam već drugi dan. Staza je bila dobra. Znao sam šta me čeka, jer sam trčao i prošle godine, pa je bilo lakše,” kazao je.

Medaljom finišera okitili su se i Leposavci, poreklom iz Kajkova, inače i rođaci – Bane i Andrija Nešović.

IMG_3094
Andrija i Bane Nešović

“Treći put je da trčim na trail race-u i trudim se svake godine da dođem. Mnogo volim ovu trku. Nisam se posebno pripremao. Odlično je bilo, a onda sam video da je i moj brat iz Kajkova završio trku, tako da smo se našli na cilju da malo proslavimo,” kazao je Bane Nešović.

“Hteo sam i prošle godine da se prijavim, ali nisam mogao zbog zdravstvenih problema, tako da mi je ovo prvi put. Veoma sam zadovoljan rezultatom koji sam postigao. Rekreativno trčim uglavnom s proleća i leti,” dodao je Andrija.

I Nikola Bojović iz Zubinog Potoka o kojem smo ranije pisali finišer je ove trke, odnosno staze od 15 kilometara.

Ovo je četvrta godina zaredom da se održava brdska trka na Kopaoniku u organizaciji sportskog udruženja na “Sve strane”. Osim trail race-a za odrasle, održana je i “Vip trail race Kids”, a danas se održava i MTB trka “Tri strane Kopaonika”.

IMG_2984
IMG_3044
IMG_3121
IMG_3007
IMG_3054
IMG_3063

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *