Zvečanac Lazar Blagojević sutra organizuje akciju uređivanja zvečanskog brda, pod nazivom “Sredimo i ulepšajmo za dan”. Akcija, koju je pokrenuo samostalnu uz saglasnost “JKSP” Zvečan, počinje u 9 časova. Planirano je da se radi na košenju, krčenju, čišćenju i opravci klupa.

Кako je došao na ideju za organizovanje akcije?

Lazar u radnom odelu

“Кao radnik hortikullture i kao Zvečanac koji voli i ceni svoj grad, osetio sam potrebu da dam doprinos uređenju našeg Zvečana, a ujedno pomognem firmi u kojoj sam zaposlen i kojoj je potrebna pomoć svih građana. Pozivam sve mlade ljude i građane dobre volje da se pridruže akciji, koja će biti organizovana u subotu, 10. avgusta, u 9 časova. Mesto okupljanja je kod groblja na Malom Zvečanu,” naveo je Lazar Blagojević.

Motorni trimeri, testere, farba, četke, rukavice, džakovi za smeće, eksere, prevoz otpada, voda i nešto hrane – obezbeđeni su.

“Sav potreban materijal sam obezbedio sam, tako da od vas očekujem da se odazovete ovoj volonterskoj akciji,” dodao je, navevši da su najbitniji motivacija i volja.

“Jer rad ispunjava čoveka,” naveo je, dodajući da je akciju pokrenuo pre svega zbog mladih – “da se aktiviraju i da ne krenu put loših navika”.

Dragi sugrađani, odazovite se Lazarevom pozivu.

“Pomognite i dajte vaš doprinos ko koliko može, ali akcija ide do kraja,” kaže, jer ako bude bilo potrebno, zavšriće je sam.

Pročitajte još:

Zvečanska tvrđava, proleće, priroda, buđenje…

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *