Foto: CSFP

Konflikti i armatosur në Banjskë me epilogun e policit të vdekur dhe tre serbëve ende shkakton dyshime të forta në opinion publik. Kush është përgjegjës? Cili ishte qëllimi i konfliktit në Banjskë? Si më tutje? Cilat do të jenë pasojat? Disa nga pyetjet i kemi diskutuar në podkastin e ri me ish-ministrin e Mbrojtjes së Serbisë, Dragan Šutanovac.

Ai thekson se duhet një hetim ndërkombëtar, se nuk beson se ka qenë rebelim i armatosur i serbëve, por edhe se lidershipi shtetëror serb nuk qëndron mbrapa ngjarjeve në Banjskë.

Dëgjoni podcast-in më poshtë.

Kjo artikull është krijuar në kuadër të projektit “Ndërpreje heshtjen”, i cili zbatohet nga Alternativna në partneritet me radio Kontakt plus.

Kjo artikull është publikuar me ndihmën financiare të Bashkimit Evropian. Përmbajtja e artikullit është përgjegjësi e Alternatives dhe Radios Kontakt Plus dhe nuk përfaqëson domosdoshmërisht bindjet apo qëndrimet e Bashkimit Evropian.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *