Dvadesetčetvorogodišnja Mitrovčanka, Nevena Božović, predstavljaće Srbiju na 64. Evrosongu koji se održava sredinom maja u Tel Avivu, u Izraelu. Pobedu na Beoviziji ponela je autorskom pesmom “Kruna”. Ovo je treći put da Nevena Božović učestvuje na ovakvom međunarodnom takmičenju.

“Stvarno nestvarno” – rekla je nakon pobede na sinoćnoj finalnoj večeri Beovizije, kojom se i kvalifikovala za Eurosong.

Na pitanje da li je kada je pisala pesmu pisala za pobedu, kaže da je uopšte nije pisala niti za takmičenje koje pred njom, niti za ono koje je za njom.

“Nije mi to uopšte bilo u glavi, tek kad sam napravila taj refren u kolima i onda ga otpevala kod kuće uz klavir, shvatila sam da je to pesma za veliku scenu,” kazala je Nevena Božović neposredno nakon pobede u izjavi RTS-u.

Kako će Neveni iskustvo u Tel Avivu da bude treće po redu, s obzirom na to da je prethodno učestvovala na Dečijoj pesmi Evrovizije 2007. i Evroviziji kao deo sastava “Moje 3” 2013, ona kaže da zna šta je čeka.

“I jako ću se dobro pripremiti za to. Imam veliku odgovornost, kao i prvi put, kao i drugi put, sada možda još veću zato što su mi ljudi pružili treći put šansu. Mogu samo da obećam i da kažem da ću se vredno pripremiti za to i da ću dati sve od sebe,” dodala je.

Evrovizija se održava od 14. do 19. maja, a ovogodišnji moto je “Usudi se da sanjaš”.

Poslušajte pobedničku pesmu Mitrovčanke:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *