Više od dve hiljade novogodišnjih paketića prikupljeno je za decu sa Kosova i Metohije, a u okviru akcije koju je, tokom decembra 2019, organizovala Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS). Školski pribor i slatkiši od kojih su sastavljeni paketići prikupljali su studenti na fakultetima širom Srbije, organizovanjem različitih događaja poput turnira, karaoka, kvizova.

Foto: SKONUS

Predsednik SKONUS-a, Milan Savić, u kratkoj izjavi za naš portal, objašnjava da je odluka da se po prvi put organizuje zajednička akcija – doneta na sednici predsedništva ove organizacije.

Dodaje i da se nisu nadali ovolikom broju prikupljenih paketića.

“Ali, naše kolege, studenti, samo su nam potvrdili da imaju sluha za ovakve akcije i da samo zajedničkim snagama možemo postići zavidne rezultate,” ističe Savić.

“Sav trud je opravdan. Sada znamo koliko dece ćemo ostaviti sa osmehom na licu, dati im podršku i osećaj da neko misli na njih,” navodi, takođe.

Foto: SKONUS

Učesnici akcije bili su Studentski parlamenti Univerziteta u Кragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Beogradu, Novom Pazaru, kao i Studentski parlament Univerziteta u Prištini sa sedištem u Кosovskoj Mitrovici i Studentski parlament Univerziteta Singidunum.

Uoči Pravoslavne nove godine, članovi SKONUS-a posetiće učenike nižih razreda na KiM-a i uručiti im 2731 paketić prikupljen u, kako ističu iz ove organizacije, najveće studentske akcije do sada.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *