Splavarenje Ibrom od Jarinja do Raške „Spust bez granica“ održaće se ovog petka i subote – 26. i 27. jula, šesnaesti put po redu. Organizatori najavljuju novine – trku Head2Head.

To je rafting trka koju organizujemo u saradnji sa Rafting asocijacijom Srbije – kazao je Bojan Milosavljević, jedan od organizatora u izjavi za RTV Mir.

Dve četvoročlane ekipe uporedo se takmiče duž reke Ibar u dužini od 300 metara – objasnio je o čemu se radi.

„Očekujemo uzbudljivu trku,“ dodao je Milosavljević i naveo da već ima potvrđenih ekipa iz drugih sredina na KiM-u, poput Gračanice.

Plan programa

Planirano je da trka počne prvog dana, u petak – u 12h, nakon toga u 13h sledi takmičenje u kuvanju riblje čorbe. U 15h predstoje Igre bez granica, a potom – u 16h prezentacija Gorske službe spasavanja. Za 17h planiran je turnir u basketu (3 na 3). Za prvo veče manifestacije planiran je i rok koncert u kampu – od 21:10, neposredno nakon proglašenja pobednika u basketu.

Drugog dana, u subotu – od 10h počinje splavarenje. Planirano vreme dolaska na cilj pored bazena u Raški je 15h, nakon čega bi trebalo da bude organizovan ručak – vojnički pasulj. Za 18h planiran je povratak kući.

Manifestacija “Spust bez granica” tradicionalno se održava drugog vikenda u julu mesecu, ali je usled najavljenog lošeg vremena ove godine odložena za dve nedelje.

„Spust bez granica“ već sedam godina nalazi se na zvaničnoj Internet stranici manifestacija Srbije. A o značaju same manifestacije Milosavljević kaže:

„Okuplja mlade, promovisanje volonterizam, ekologiju, očuvanja prirodnih lepota. Takođe, postoji i kulturni aspekt – koncert koji se održava prvog dana.“

Upućen je i apel učesnicima da se adekvatno obuku, da imaju duge rukave i nogavice, šešir ili kačket. Takođe, organizatori pozivaju učesnike da ne konzumiraju alkohol, bar ne dok ne stignu do samog cilja.

Svi koji žele da se prijave za ovu mini avanturu to mogu učiniti putem telefona 0658623161 ili 0642350085. Više detalja o manifestaciji možete naći na www.spustbezgranica.org.   

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *