Pred mitrovičkom publikom gitarista Slobodan Milivojević održaće sutra – u 20.30 u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” – solistički koncert.

Na ovom koncertu sviraće kompozicije Dušana Bogdanovića (1955), Heitora Vile Lobosa (Brazil, 1887-1959), Antonia Laura (Venecuela, 1917-1986), Astora Pjacole (Argentina, 1921-1992).

Milivojevićev repertoar obuhvata veliki broj dela – od renesanse do muzike 20. veka. Inače izvodi solističke koncerte i recitale širom Srbije i u inostranstvu.

Rođen je 1980. godine u Kninu. Diplomirao je klasičnu gitaru sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića. Završio je gitaristički program najvišeg stepena postdiplomske koncertne prakse (prestižna Artist diploma) na Univerzitetu u Blumingtonu. Doktorske umetničke studije završio je 2015. na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom prof. Srđana Tošića.

Dobitnik je prve nagrade na desetom Latino‒američkom takmičenju (Competition in the Performance of Music from Spain and Latin America 2007). Iste godine osvojio je prvu nagradu na takmičenju „Indianapolis Musicale“.

Njegov debi album “Od Šora do Tanga” sadrži dela Latino-američkih kompozitora originalno napisana za gitaru, a koja su inspirisana latino-američkim popularnim muzičkim formama.

Ove godine je član žirija Guitar Art Festivala u Beogradu, gde održava i majstorske radionice.

Slobodan Milivojević predaje gitaru u zvanju docenta na Fakultetu umetnosti u Nišu.

PKC „Akvarijus“ koncert realizuje u saradnji sa Unijom M, povodom početka 17. po redu internacionalnog Džez i bluz festivala (North city jazz & blues), koji se održava od 14. do 18. maja u Kosovskoj Mitrovici i u Zvečanu.

Ulaz je slobodan.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *