U okviru rubrike “Slušaj!” svakog petka objavljujemo plejliste lokalnih muzičara. U nastavku pročitajte tekst o Rasimu Redžepagiću i poslušajte plejlistu koju je pripremio za naše čitaoce i slušaoce.

Rasima sigurno znate sa svirki. Bubnjar duge kose, u bendu Funky Pop Project, koji inače studira slikarstvo. Bubnjeve svira već 13 godina, a četiri godine je proveo na časovima kod najpoznatijeg mitrovičkog bubnjara Miška Radovića. Učio je da svira džez. Zahvaljujući mitrovičkom džez i bluz festivalu svirao je na sešnima sa svetski poznatim muzičarima, kao što je Leri Mekrej. Muziku voli jer, kako kaže, ona oplemenjuje.

“Danas je sve manje muzike koja oplemenjuje. I generalno, mislim da je veliki problem u društvu, jer budi pogrešne emocije i gradi pogrešne stavove. Mnogo je muzike koja izaziva agresiju, depresiju, suicidnost i slično. Pad morala je ključna stvar. Sve više golih tela, a sve manje ljubavi. Osamdeset odsto pada morala je donela muzika. Društvo nije svesno kako muzika manipuliše ljudima, zato volim samo kvalitetnu muziku,” objašnjava on.

Njegova plejlista sastavljena je od flamenko numera. Zato ne čudi da mu je omiljeni muzičar Paco de Lucia iako je gitarista, a kad se malo više zagrebe ispod površine, ne čudi ni što je izabrao flamenko. Flamenko je nastao na Istoku, mešanjem arapske duhovne i španske tradicionalne muzike. I Rasim je poreklom sa Istoka, tačnije iz Persije. Poslušajte njegovu plejlistu.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *