U okviru rubrike “Slušaj!” svakog petka objavljujemo plejliste lokalnih muzičara. U nastavku pročitajte tekst o Ildi Krami, autorki najnovije plejeliste, koji je ujedno i kratka priča o pronalaženju onoga što volimo, sopstvenoj izgradnji i “trećoj dimenziji” muzičara sa publikom.

Ilda Krama glavni je vokal benda Mitrovičke rok škole – “Proximity mine”. U slobodno vreme bavi se i pisanjem pesama. Naspram ove dve, verovatno svima poznate, informacije je i ona manje poznata – da je ljubav prema muzici otkrila još u drugom razredu osnovne škole. Po sopstvenom priznanju, tako što je samoinicijativno na jednoj od priredbi “istrčala na scenu” i “vikala na španskom”.

“Iako su se svi smejali, shvatila sam da me ispunjava sve što ima veze sa scenom,” kaže.

“Nastupati pred velikim brojem ljudi je neopisiv osećaj, neka ‘treća dimenzija’ u kojoj ne razmišljam ni o čemu drugom, osim upostavljanju hemije između mene i onih koji me slušaju,” dodaje.

A kroz muziku, saradnju sa različitim bendovima i muzičarima, Ilda je upoznala sebe i, dodaje, stekla samopouzdanje:

“Što mi je jako pomoglo u komunikaciji sa ljudima i boljim razumevanjem tuđih emocija.”

Sa druge strane, nema određenu vrstu žanra muzike koji voli. Ali tu ne spada sadašnja komercijalna muzika:

“Koja se ne sluša, već gleda i koja, po mom mišljenju, nije muzika.”

Njena plejlista zavisi od raspoloženja i menjala se tokom godina. Za nju je važno da ono što sluša ima svoju priču, pa makar to bila i pesma nekog od poznatih pevača narodne muzike, poput, Miroslava Ilića.

Poslušajte Ildinu plejlistu.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *