Pozorišni festival Biberče

Od 13. do 16. juna u Štrpcu se održava šesti pozorišni festival za decu “Biberče”. Predstave i radionice biće okosinica i ovogodišnjeg festivala.

Na ovom Biberčetu će po prvi put da se održe četiri pozorišne predstave sa Kosova i Metohije, među kojima je “Zbunjena bajka” Malog teatra – dečje i omladinske trupe pri Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici.

Od gostujućih pozorišta najavljeni su – “Bora Stanković” iz Vranja, Dečiji kulturni centar iz Zaječara i Narodno pozorište “Branislav Nušić” iz Šida.

Takođe, Cvetin Aničić, lutkarski reditelj, izvešće muzičku predstavu za decu “Mocart”, a aleksinačko amatersko pozorište dolazi sa monodramom “Autobiografija” po tekstu Branislava Nušića.

Kada su u pitanju radionice, akcenat je ovog puta na upotrebi muzike u dečjem pozorištu.

Marija Mitić – muzički i dramski pedagog, održaće tri radionice. Jedna od njih ticaće se korišćenja prirodnih, široko dostupnih materijala za izradu instrumenata i izvođenje muzike.

Lutkarsku radionicu, “Moja čarapica, moja igračkica”, vodiće Cvetin Aničić, a radionice će da održe i Marija Marković, baletski pedagog, kao i Teatar “Geto”.

Festival se održava u lokalnom domu kulture “Sveti Sava”. Organizator je Teatar “Geto” iz Gračanice (Laplje Selo) kojim rukovodi pozorišni reditelj Zoran Ristić.

Detaljnije o Teatru “Geto” i Biberčetu čitajte na njihovoj Fejsbuk i zvaničnoj Internet stranici.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *