Foto: KoSSev

Šesta je nedelja programa “Kultura u doba Korone” Doma kulture Gračanica. Detaljnu listu ovonedeljnih događaja čitajte u nastavku.

Dom kulture sutra emituje predstavu „Uspavana lepotica“, nastalu po tekstu i u režiji Radmile Knežević. Podsetite se kako se postaje princeza i na koji način svaka kuća u kojoj vladaju ljubav i sloga može da postane dvorac.

“Uspavana lepotica” je predstava o odrastanju jednog deteta; o prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca, a to je, čarobna i zaboravljena reč „izvini“.

Publici će se pre početka predstave obratiti glumica Jasmina Stojiljković.

U četvrtak sledi emitovanje pobedničkog filma GRAFEST-a 2018. godine – „Đurđevdan u selu kojeg više nema“ autorke Aleksandre Jovanović.

“Autorka je jednostavno, čisto i jasno, ali i sa prisutnom metaforičnošću ispričala dramatičnu priču nestanka Srba iz Gornjeg Sela kroz njihov masovni dolazak svake godine za Đurđevdan, gde iskazuju ne samo svoju nostalgiju, već i nadu da će to selo jednoga dana ponovo oživeti” – navode iz gračaničkog doma kulture.

U petak, 24. aprila, biće predstavljena knjiga za decu „Klikonogi u doba korone“, pesnika Zlatka Jurića iz Banja Luke.

Ovo je prva knjiga poezije za decu koja je nastala na temu korone. Knjiga i poezija govore o deci koja su svoju učionicu i učitelje zamenila telefonima, računarima i televizijom. Pruža odgovore na pitanja kako se zaljubiti, kako učiti, kako voleti prirodu. U petak će se pesnik Jurić naći na samo jedan klik od vas. Sa autorom razgovaraju deca i odrasli iz Doma kulture.

Subota je dan za Školu baleta. Nastavnik baleta Nikola Korać pripremio je nove video lekcije. Časovi baleta će se od ove subote emitovati i na RTV KIM.

Ovonedeljni preporučeni filmovi – iz knjige „52 idealna filmska vikenda“ autora Milutina Petrovića – su “Poslednji tango u Parizu” i „Apokalipsa danas“.

Svi programi počinju u 18 časova, na Fejsbuk stranici Doma kulture.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *