Fotografije: Sunčica Andrejević

 „Šareni Deda Mraz plete džempere za nas“ naziv je novogodišnje izložbe članova Malog ateljea Akvarijusa koja je u četvrtak otvorena u ovom privatnom kulturnom centru. Upravo je tako i bilo – šareno, radovi oslikani u gotovo svim bojama, a glavni motivi koji prožimaju predstavljene crteže, slike, kolaže i instalacije su džemper, Deda Mraz(ica), i novogodišnja praznična atmosfera.

IMG_2479

Svoje radove izložili su mladi umetnici od 5 do 12 godina, njih ukupno 32 – a privilegiju da svoje novogodišnje želje „šapnu“ Deda Mrazu imali su najmlađi.

Dinosaurus i još jedan dinosaurus…lutkica jednorog – skromno su, u razgovoru sa dve starije koleginice, govorili o svojim željama.

To je tajna –  a bilo je i onih koji su odlučili da svoju zelju zadrže za sebe.

Neizostavno pitanje i šta želiš da budeš kad porasteš?

Slikarka, čulo se.

Dvema članicama Malog ateljea, Magdaleni i Iskri, pripala je posebna nagrada koja se dodeljuje na kraju svake godine – za onog ko je bio najprisutniji na časovima.

A poklone od Deda Mraza dobili su i ostali članovi Malog ateljea, nadamo se iste one koje su priželjkivali.

IMG_2477

U okviru izložbe organizovana je akcija „Igračke stare za nove drugare“ koju su inicirali članovi neformalne grupe „Udruženi mladi – UM za decu“ okupljene oko organizacije Domovik, a uz podršku ove organizacije i Akvarijusa. Prikupljene igračke biće poklonjene mališanima kojima su najpotrebnije.  

U nastavku pogledajte fotografije sa izložbe koje smo zabeležili.

IMG_2434
IMG_2449
IMG_2398
IMG_2371
IMG_2509
IMG_2367
IMG_2426

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *