Ruski ambasador nije rekao da će pitanje Kosova biti rešeno zahvaljujući politici Aleksandra Vučića

Ponovo – pažljivo čitajte.

„TADA ĆE PITANJE KOSOVA BITI REŠENO“ Bocan-Harčenko: I to zahvaljujući politici Aleksandra Vučića – glasio je naslov portala Alo od 16. januara. Međutim, dok naslov izgleda kategorično i sugeriše da će rešenje kosovskog pitanja biti direktno rezultat politike Aleksandra Vučića, u nastavku teksta Alo demantuje sopstveni naslov.

U drugoj rečenici teksta navodi se da je ruski ambasador u Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko, rekao da će pitanje Kosova biti rešeno „na pravi način kad se promene geopolitičke prilike“.

Ovakvu poruku ruski ambasador imao je u emisiji Ćirilica televizije Hepi, a kako citata u vezi sa ovom porukom u tekstu na portalu Alo nije bilo, u nastakvu ga prenosimo.

„Stvarno mislim da rešenje Kosova biće moguće, naravno biće moguće, svaka kriza ima rešenje i biće rešena na nekom dugoročnom, na pravi način, ali kasnije, prilikom promene geopolitičkih ili uz promenu ili nakon promene geopolitičkih prilika. I ovo, ja sam rekao, mi smo još godinu dana pre, sa medijima smo pričali, ali istu stvar je u širom kontekstu govorio naš ministar inostranih poslova, misleći na sve krize takozvane zamrznute koje nisu rešene ili koje su kao rešene na osnovu nekih ugovora koji naravno ne rešavaju, a ponekad samo stvaraju situaciju još težom. I koji daju zapadu mogućnost svakakvih tumačenja i korišćenja u svoj interes, kao što je Dejton“ – rekao je Bocan Harčenko nakon čega je voditelj nastavio sa pitanjem za drugog gosta.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *