Turnir u Vrnjačkoj Banji tokom vikenda za nama bio je uspešan za mitrovičke fudbalere. Rudarove bebe i generacija 2009. OFK DIF-a osvojili su drugo mesto na ovom turniru. Tim DIF-a, generacija 2010. osvojila je i treće mesto.

“Treba napomenuti da je naša najmlađa generacija (2012) poražena u borbi za bronzanu medalju od domaćina, posle penal serije. Dok su mališani 2011. završili učešće u grupi. Ovom prilikom treba istaći da je klub i te kako ponosan na svoje dečake, koji su odigrali odlično turnir,” navode iz DIF-a.

Dodaju da su još ponosniji na činjenicu da su turnir igrali sa timom koji su činila deca isključivo iz kluba i bez iznajmljivanja igrača od drugih klubova. Vice šampion turnira za generaciju 2012. je ekipa Rudara sastavljena od sedmorice dečaka 2012. godišta, četiri dečaka 2013. godišta i jedne sjajne devojčice. Zauzeli su mesto iza ekipe FK “Bane Raška”, ali ispred FK Vrnjačka Banja OFK “DIF”, saopštili su iz kluba.

Rudarove bebe su blistale i uz titulu najboljeg golmana iz njihovih redova, Novaka Markovića, što je takođe ogroman uspeh za Rudar, dodaju iz ovog FK-a.

Podsećaju i da se na turniru nadmetao i Rudarov tim generacija 2009. koji je bio favorit turnira, te najjača ekipa po igračkom kadru, ali koja je, ipak, bila bez sreće. Poražena je u četvrtfinalu na penalima od ekipe FK “Morava”. Tako ovaj tim nije nastavio niz od sedam osvojenih turnira zaredom.

Sledi kratak odmor, a zatim turnir u Beogradu sa svim selekcijama.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *