U Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici u sredu još jedna izložba. Od 20 časova pogledajte skulpture autora Miloša Šarića i Slaviše Mihajlovića.

Izložba „Relacije“ obuhvata petnaest skulptura dvojice autora čija je težnja da svoj dosadašnji rad prikažu u mestu sa kog je i počelo njihovo likovno usavršavanje.

Autori svoje stvaralaštvo zasnivaju na komponovanju geometrijskih metalnih elemenata u cilju postizanja jednog sklopa – organsko-modularne površine. Prateći aktuelna dešavanja, u brzom i ne tako jednostavnom vremenu, autori kritički sagledavaju današnji svet – društvo. Fokus je usmeren ka čoveku, koji je usled neprestane borbe i rastrzanosti koje život donosi, u poziciji žrtve svog vremena.

***

Miloš Šarić (Leskovac, 1991) je završio osnovne akademske studije vajarstva na Fakultetu umetnosti u Prištini – Zvečanu 2014. godine. Master akademske studije Primenjenog vajarstva završio je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2015. godine, a na istom Fakultetu je i doktorirao, na studijskom programu ”Primenjene umetnosti i dizajn” 2019. godine. Dobitnik je treće nagrade žirija i publike na konkursu „Beogradski čitač“ 2015. Izlagao je na četiri samostalne i na više od sedamdeset kolektivnih i međunarodnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je nekoliko likovnih kolonija. Njegova dela nalaze se u javnim i privatnim kolekcijama. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a od 2016. godine. Živi i stvara na relaciji Vlasotince – Beograd.

Slaviša Mihajlović (Kosovska Kamenica, 1991) je završio osnovne akademske studije na Fakultetu umetnosti u Prištini – Zvečanu na odseku vajarstva u klasi prof. Peka Nikčevića 2014. godine. Master akademske studije Primenjenog vajarstva završio je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2015. godine. Dobitnik nekoliko nagrada za skulpturu. Učestvovao na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i više likovnih kolonija i projekata. Jedan je od osnivača Kulturnog skloništa KRIK u Kosovskoj Kamenici. Živi i stvara u Kosovskoj Kamenici.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *