Scena iz predstave "Žene iz Troje"; Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"
Scena iz predstave “Žene iz Troje”; foto: Pozorište “Zoran Radmilović”

Glumački ansambl predstave “Žene iz Troje” dobio je Specijalnu nagradu za scenski govor na 6. pozorišnom festivalu “Novi tvrđava teatar” u Čortanovcima.

Direktor NPP-a Predrag Radonjić prima nagradu; foto: Pozorište "Zoran Radmilović"
Direktor NPP-a Predrag Radonjić prima nagradu; foto: Pozorište “Zoran Radmilović”

U konkurenciji za nagrade bilo je pet predstava po izboru selektorke Vide Ognjenović. Nagrada za najbolju predstavu Festivala dodeljena je predstavi “Kavkaski krug kredom” Bertolta Brehta, u režiji Paola Mađelija, a u izvođenju Drame Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala MESS.

Predstava “Žene iz Troje” rađena je u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara, po Euripidovom tekstu, a u režiji Nebojše Bradića.

Glumačku ekipu čine – Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Predstava “Žene iz troje” sinoć je otvorila pozorišni festival “Teatar u tvrđavi” u Smederevu koji je revijalnog karaktera. Premijerno je igrana 24. juna u Gračanici, potom u Zvečanu i na Viminacijum festu. Zaječarska premijera očekuje se krajem avgusta na Romulijani u okviru Antika festa.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *