Sedamnaestogodišnji Mitrovčanin i atletičar AK “Trepča”, Jovan Denović, osvojio je drugo mesto na prvom Pazarskom polumaratonu, u muškoj kategoriji, na 5 kilometara. Na ovoj danas održanoj trci učestvovao je niz trkača sa Severa. Mitrovčani su se posebno istakli. Trka je brojala preko 400 trkača u ženskoj i muškoj kategoriji, na tri staze različite dužine od kojih je jedna bila za najmlađe.

Jovan Denović posle današnje trke; foto: Fejsbuk, privatna arhiva

Jovan Denović istrčao je 5 kilometara za 17 i 6 sekundi. Tračnje u Novom Pazaru sigurno je imalo posebnu čar, s obzirom na to da dolazi iz kluba u kojem je nekada trenirao i poznati pazarski trener Rifat Zilkić.

“Što se tiče današnjeg polumaratona, organizovan je na vrhunskom nivou, što se moglo i zaključiti po broju takmičara koji su učestvovali. Vremenski uslovi nisu bili toliko loši, mada je visoka temperatura i sparina meni, a verujem i drugim atletičarima, smetala i pravila mali problem,” prenosi Jovan Denović svoje utiske za Alternativnu.

“Sve pohvale gradu Pazaru koji je organizovao jednu ovakvu sjajnu manifestaciju i nadam se da će se održavati još dugi niz godina,” dodao je on.

Jovan inače trči staze srednje dužine – 800 i 1500 metara i osvajač je više medalja na državnim prvenstvima.

Mira Marković, našim čitaocima poznata sa kopaoničkog trail race-a, našla se na prvom mestu u ženskoj kategoriji od 40 do 49 godina, na stazi od 21 kilometra.

Trčala je dva sata i nešto više od 13 minuta. U opštem plasmanu našla se na 11. mestu.

I Mira Marković sa peharom i medaljom posle današnje trke; foto: Fejsbuk, privatna arhiva

Na pitanje – da li je zadovoljna vremenom za koje je istrčala stazu, ona za Alternativnu kaže:

“Jesam, nisam ni očekivala da ću da popravim ono moje najbolje vreme, upravo zato što se nisam previše pripremala za trku. Ali jesam zadovoljna – dva sata i 13 minuta je odlično s obzirom na to koliko je bilo toplo i jednolično, jer se trčalo tri kruga kroz grad istom putanjom,” odgovara.

No, to nije kraj dobrim rezultatima trkača sa Severa.

Prema do sada objavljenim podacima, na stazi od 21 km, u opštem plasmanu, na šestom mestu je Saša Miljković, a Nikola Saveljić na 7.

Na stazi od 5 kilometara dvanaesto mesto zauzeo je Dragan Vučetić. Na trinaestom se našao Andrija Nešović, kojeg se takođe verovatno sećate sa kopaoničke trke održane krajem jula.

Za sada nema informacija o njihovim rezultatima po starosnim kategorijama.

Među trkačima sa Severa bili su i Blagoje Janačković, Đorđe Stevanović, Dino Mujanović, Zoran Vukadinović, Nevena Nešović, Marija Arsić, Marina Radovanović, Milan Mitrović, Miloš Krstić…

Detaljne rezultate pogledajte OVDE.

Prvi pazarski polumaraton imao je staze od 21, 5 i 1 km. Organizator je grad Novi Pazar, a suorganizatori su – Sportski savez Novi Pazar i AK “Novi Pazar”.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *