Putem online alata za proveru istinitosti informacija, stigao nam je zahtev da proverimo informaciju sa pojedinih Telegram kanala da je u lokalnoj skupštini u Mitrovici usvojena odluka o otvaranju mosta na Ibru.

„Na današnjoj skupštini opštine Kosovska Mitrovica odbornici su izglasali otvaranje mosta na Ibru. Očekujemo potvrdu informacije i nakon toga ćemo vas obavestiti o detaljima“ – glasi poruka sa jedne od Telegram grupa.

Predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica, Nedžad Ugljanin, demantovao je ovu informaciju.

„Ne, nije tačno, evo me ovde sa vašim kolegom ispred opštine. Nije tačno“ – rekao Ugljanin.

Na naše dodatno pitanje da li je danas uopšte održana sednice SO-a, Ugljanin je još jednom potvrdio da nije i da takva odluka nije usvojena.

„Ne, niti je održana, niti je razmatrano“ – rekao je.

Podsetimo, ovakvu odluku SO Severna Mitrovica jeste usvojila, ali krajem aprila prošle godine, odnosno tada su odbornici ove skupštine usvojili odluku da nadležnim organima proslede zahtev da glavni most na Ibru bude otvoren za saobraćaj.

Iako je nakon toga iz kosovske vlade navedeno da oni podržavaju odluku lokalne samouprave, a iz kosovskog ministarstva lokalne samouprave potvrđeno da ovo ministarstvo „procenjuje“ zahtev o otvaranju mosta na Ibru nakon čega će on biti prosleđen drugim instancama, do otvaranja mosta nije došlo.

Iz međunarodne zajednice insistirali su na stavu da pitanje otvaranja mosta mora da se reši dijalogom.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *