Problemi srpskih medija na Kosovu: Nedostatak dugoročnog finansiranja i kadrova, nedostupnost sagovornika…

Alternativna internet stranica organizovala je 25. aprila debatu „Položaj medija, kvalitetno novinarstvo i izazovi srpskih redakcija na Kosovu“, u Medija centru Čaglavica.

Učesnici su bili – glavna i odgovorna urednica Kontakt plus radija Daniela Tomašević, glavna i odgovorna urednica Alternativne Ana Marija Ivković, gGlavnik i odgovorni urednik Kim radija Goran Avramović i novinar Radija Goraždevac Milić Petrović. Debatom je moderirala novinarka Sanja Sovrlić.

Na debati su predstavljeni rezultati medijskog projekta “Prekinuti ćutanje”, a učesnici su odgovorili i na ključna pitanja u vezi sa najzastupljenijim temama, kvalitetnim novinarstvom i izazovima sa kojima se susreću srpske redakcije na Kosovu.

Debata je organizovana u okviru projekta “Prekinuti ćutanje” koji sprovodi Alternativna u partnerstvu sa Kontakt Plus radijom.

Debata je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije, stavovi i mišljenja iznesena na debati isključiva su odgovornost Alternativne i Kontakt Plus radija, te nužno ne odražavaju stavove EU.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *