Letnji meseci važe za lenje, onda kada se obično tromo pripremamo za polazak u školu, na fakultet, početak obaveza koje su pauzirane usled letnjeg odmora. Ipak, Mitrovčanka i aktuelna svetska prvakinja u kik-boksu za juniore, Natalija Savić – Čupka, nije dozvolila da letnja atmosfera utiče na njenu fizičku spremnost, kondiciju. Očekuje je Evropsko prvenstvo u Đeru, u Mađarskoj, od 24. avgusta do 1. septembra. Prethodile su pripreme u Brzeću sa juniorskom reprezentacije Srbije u kik-boksu od 8. avgusta do danas.

“Što se tiče samih treninga, pripremam se čitavo leto, nije bilo odmora. Sredinom juna meseca imala sam lagane pripreme i kontrolne mečeve u Asprovalti u Grčkoj, potom sam ostatak leta trenirala u Mitrovici u svom klubu sa trenerom Markom Božovićem,” kaže ona za Alternativnu.

Potom su usledile pripreme sa reprezentacijom, na kojima je bilo 24 juniora, uz stručni štab reprezentacije i predsednika Kik-boks saveza Srbije Srđana Bugarčića i generalnnog sekretara Petra Petrovića. Treniralo se dva puta dnevno.

“I mogu slobodno reći da sam ih odlično podnosila,” objašnjava.

Reprezentacija pred nova osvajanja na prvenstvu, osvjila vrh Kopaonik; foto: Fejsbuk stranica Kik-boks saveza Srbije

Kako je trenirala sa reprezentacijom, pitali smo je i da nam prenese delić atmosfere.

Kaže da je na početku veći deo juniora bio takmičarski nastrojen, ali i pod velikom tenzijom, što se menjalo kako su odmicali treninzi.

Odgovor ne iznenađuje s obzirom na to da su očekivanja velika od ovih mladih sportista.

I našu Čupku na Evropskom prvenstvu zasigurno očekuje jaka konkurencija.

“Naravno, daću sve od sebe,” dodaje ona.

Neprekidan trening i stamen odgovor prvakinje u kik-boksu ne ostavljaju prostora za sumnju u ono što je obećala.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *