Deo glumaca AP-a Janićije Popović tokom izvođenja jedne od predstava u Kosovskoj Mitrovici/foto: Sunčica Andrejević

Premijera dečije predstave “Igra”, u izvođenju malih glumaca AP „Janićije Popović“, biće održana večeras u Gračanici. Zbog situacije u vezi sa COVID-19, najmlađi će predstavu moći da gledaju uživo iz svojih domova, preko Facebook stranice Doma kulture “Gračanica”, od 19:30. Predstava se igra bez prisustva publike.

Radnja predstave „Igra“ odvija se na maloj farmi gde žive mačka Cica, mišić Miško, mačori Šicko i Micko, vrana i čopor pasa. Farma ima veliki problem sa nevaljalim, lenjim i bezobraznim mačorima Šickom i Mickom, koji se stalno svađaju sa ostalim životinjama i prave probleme. Ostali junaci predstave pokušavaju da uz pomoć publike kazne i upristoje nevaljale mačore.

„I ova predstava kao i mnoge druge ima u osnovi borbu između dobra i zla. Svako od nas zna da među ljudima nije uvek sve u najboljem redu, a da li znate kako je u svetu životinja mačaka, miševa, pasa, ptica? Odgovor je jednostavan, isto kao i među ljudima. I među životinjama ima i onih dobrih i onih zlih. Želja autora i aktera predstave je da se u vremenu njenog trajanja publika zabavi i uživa u svemu onome što jedan pozorišni čin može da pruži“ – reči su reditelja predstave Boška Boškova, koja je rađena po istoimenom tekstu Aleksandra Davideskua.

Uloge tumače Maca Cica – Teodora Popović; Mišić Miško – Helena Popović;  Mačak Šicko – Aleksa Simić;  Mačak Micko – Nemanja Đekić; Vrana – Simonida Rakočević; Čopor pasa – Jovana Nedeljković, Anđela Dimitrijević, Aleksa Simić, Tanja Đorđević, Jovana Đorđević.

Sve kulturne sadržaje Doma kulture “Gračanica” moći ćete da prati uživo preko njihove Facebook stranice, a kasnije i preko Youtube kanala.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *