Fotografija: Sunčica Andrejević

Na nedavnom festivalu Dani Danila Lazovića studentkinja glume Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, Nevena Nedeljković, dobila je specijalnu nagradu Smart produkcije. Ovo je bio jedan od povoda za razgovor sa njom. U novom podkastu razgovarali smo o glumi, studijama glume, ulogama…

Sa glumom je počela u gračaničkom Teatru geto, nastavila u Amaterskom pozorištu Janićije Popović takođe u Gračanici. Usledile su i studije glume.

“Svaka godina donosi nešto novo. Naš fakultet je zanimljiv, zabavan, inspirativan, stalno imamo vežbe, zadatke u kojima možemo sami da stvaramo, nije samo – izvoli imaš 500 strana, nauči za ispit, već više smo okrenuti praksi nego predavanjima”, kazala je.

Deo čari studija je i odnos sa kolegama. Nevena je u klasi profesora Aleksandra Đinđića i asistentkinje Ivane Terzić.

“Naša klasa je je jedna mala porodica. Zato što smo konstantno zajedno, pogotovu taj početak kada smo prva godina, mi budemo po 24 sata zajedno, normalno je da iz svega toga bude jedna ‘porodica'”, dodala je.

Kada je u pitanju gluma kaže da u svemu uživa, uključujući i istraživanje koje se tiče konkretne uloge.

“Gledam da u svakoj ulozi koju dobijem, pronađem nešto svoje, i da onda to nadogradim i kada se sve to spoji, dobijem nešto što sam ja stvorila. Volim sve, i jako mi je inspirativno kada mi je nešto daleko, kada se radi o nečemu sa čime se nisam susrela u životu, jer to mora da se istražuje, čita o tome, da se pogleda neki film, da se istraži okolina… Sve mi je inspirativno i zaista u svemu uživam”, kazala je.

Ceo podkast pogledajte u nastavku:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *