Od danas do 13. maja u Prištini se održavaju dva festivala – Međunarodni festival stripa (GranFest) i Međunarodni književni festival (Polip). Tokom njihovog održavanja za publiku je pripremljena i retrospektiva Međunarodnog festivala animacije (Anibar) koji se održava od 15. do 21. jula. Uskoro objavljujemo informacije o Jazz & Blues Festivalu koji se održava od 14. maja u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu.

GranFest beleži prvo izdanje.

Od 10. do 12. maja okupiće renomirana imena stripa kroz izložbe, panele, razgovore i radionice.

Na izložbi koja će da otvori festival nastupiće Ilija Ludvig čija se numera našla na kompilaciji “Jutro će promeniti sve”.

Detalje o učesnicima, datumu i vremenu održavanja događaja pogledajte OVDE.

Polip 2019.

POLIP festival je zona za one koji žele slobodno da razgovaraju o bodućnosti sveta u kojem živimo i koji nas se sve tiče” – opis je ovog festivala koji se održava od 10. do 13. maja, a pod motoom “Litarture deal”.

Čitanja, panel diskusije, radionice okupiće oko 30-ak međunarodnih pisaca i umetnika, među kojima su i oni iz centralne Srbije.

Detalje o događajima pogledajte OVDE.

A Anibar se ove godine održava po 10. put. U nedelju u Kino Armata biće odražana retrospektiva prošlogodišnjeg Anibara koji se bavio rodnom ravnopravnošću, osnaživanjem žena i ženama u animaciji. Prezentaciju retrospektive u okviru GRANFesta održaće ilustrator, fotograf, crtač stripova, grafički dizajner, muzičar – Dejv Mekkin (Dave McKean).

Organizator festivala je “Qendra Multimedia”.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *