Dom kulture Gračanica otvorio je konkurs za dostavljanje dokumentarnih filmova i srodnih dokumentarnih televizijskih formi (reportaže, emisije, prilozi) za Osmi međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „GRAFEST“. Rok za prijavljivanje je 8. novembar. Festival se održava od 27. do 29. istog meseca, u Domu kulture „Gračanica“.

Кonkurs je otvoren za televizijske i samostalne produkcije, kao i nezavisne autore sa Кosova i Metohije.

Mogu da se dostave radovi proizvedeni posle 1. januara 2016. Nema ograničenja u trajanju (minutaži), ali broj prijavljenih radova koje pojedinačna produkcija može da prijavi ne sme da premaši deset.

Pravilnik festivala pogledajte OVDE , a formular je dostupan OVDE.

Кako GRAFEST prikazuje samo dokumentarne forme, zabavno-muzički, sportski i igrani sadržaji se ne uzimaju u razmatranje.

Poželjno je da se radovi postave onlajn i pošalju kao link za gledanje i/ili preuzimanje; radove je takođe moguće dostaviti i na DVD-u ili USB-u na adresu DК Gračanica.

Popunjene i potpisane prijave se šalju na imejl adresu Doma kulture – domkulturegracanica@gmail.com.

Formular je napravljen tako da se sva polja mogu popuniti elektronski i potpisati. Moguće je i popunjenu prijavu odštampati, svojeručno potpisati i poslati je skeniranu mejlom, poštom, ili lično u Dom kulture „Gračanica“.

Pored takmičarskog dela programa, za koji se radovi biraju putem konkursa, postoji i revijalni deo programa u kojem se prikazuje svega nekoliko pažljivo odabranih filmova iz domaće i evropske moderne dokumentaristike, po izboru selektora.

Radovi za revijalni deo programa se ne prijavljuju putem konkursa.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *