Tri stotine zaštitnih vizira donirao je bolnici u Mitrovici i Gračanici Mašinski fakultet u Beogradu. Studenti i profesori beogradskog fakulteta akciju “Maska za sve” pokrenuli su krajem marta i do sada su donirali preko 2.500 zaštitnih vizira medicinarima u Srbiji. Poziv za donaciju mitrovičkoj bolnici studentima Mašinskog fakulteta stigao je od njihovih kolega sa Univerziteta u Prištini sa sedištem u Mitrovici.

“Našu molbu dekanu Mašinskog fakulteta, Radivoju Mitroviću, prosledio je predsednik SKONUS-a, Milan Savić. Naravno, dobili smo pozitivan odgovor i, on nam je, sa zadovoljstvom, prosledio donaciju koju smo mi dopremili KBC-u. Jedan deo donacije ostaće zdravstvenim radnicima u Mitrovici, dok će drugi deo biti prosleđen KBC-u u Gračanici,” kaže u izjavi za Alternativnu student prorektor PU-a, Nemanja Biševac.

“Veliku zahvalnost dugujemo, ne samo dekanu, već i studentima Mašinskog fakulteta koji neumorno izrađuju vizire kako bi naši zdravstveni radnici bili adekvatno zaštićeni,” navodi, takođe.

Zaštitne vizire izrađuju i studenti i profesori Tehničkog fakulteta u Mitrovici i to oko desetak dnevno. Po rečima Biševca, u narednim danima, proizvodnja će biti povećane na 40-tak izađenih vizira u danu.

Podsetimo, zaštitne vizire izrađuju i doniraju i Centar za inovacije organizacije LINK, kao i Gračanica Innovation Center. O ovim, ali i ostalim akcijama pomoći organizacija i pojedinaca u borbi protiv Covid-19, čitajte u okviru naše podstranice “Akcije građana”.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *