Nevena Kujundžić iz Leposavića izabrana je za najlepšu Kosovku devojku 2019. godine. Za prvu pratilju izabrana je Sunčica Stojanović iz Gračanica, a druga pratilja je Jelena Nikolić iz Velikog Ropotova.

Najlepša Kosovska devojka
Najlepša Kosovska devojka; foto: Naša Gračanica

“Nisam očekivala ovu titulu i za mene je ovo novo iskustvo,” kazala je Nevena, dodajući da joj je čast što je u Gračanici i što je učestvovala na takmičenju.

Nagradu joj je uručio gradonačelnik Gračanice, Srđan Popović.

Najlepša Kosovska devojka izabrana je u okviru „Vidovdanskih svečanosti“ u Gračanici, a u okviru kojih se održava i niz drugih događaja.

Ostale fotografije pogledajte na našem Instagram profilu.

Tako su sinoć u organizaciji Udruženje poslovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela uručene i tradicionalne nagrade za najbolji heklani rad – Stanki Popović iz Gračanice, za najbolji tkani rad – Slavici Kostić iz Stanišora i najlepši vez – Smiljani Jovanović iz Stanišora, za koje je Opština Gračanica obezbedila novčane nagrade od 200 evra.

Dodela nagrada udruženja Avenija
Dodela nagrada udruženja Avenija; foto: Naša Gračanica

Izbor „Kosovke devojke“ pratio je takođe nastup dečje škole folklora i omladinskog ansambla „Venac“, KUD-a „Simonida“, KUD-a „Branko Medenica“, KUD-a „Slavuj“, solista Miljana Slavića i Tamare Kapetanović, kao i gostiju iz Makedonije soliste Jovane Bogdanovski i KUD-a „Sveti Sava“ iz Tetova.

Specijalni gosti večeri bili su pobednici treće sezone šoua “Ja imam talenat”, brat i sestra, Bojana i Nikola Peković iz Kraljeva, sa svojim orkestrom.

Večeras od 20 časova u porti manastira Gračanica, održava se i koncert Simfonijskog orkestra RTS-a pod dirikentskom palicom Bojana Suđića, a biće dodeljene i nagrade pesnicima koji su učestvovali na pesničkom bdeniju.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *