Generacija 2009 FK „Rudar“ osvojila je zlatno odličje i prvo mesto na turniru „National Cup“ u Crkvinama. U finalu, Mitrovčani su pobedili OFK „Vlada Dimitrijević“ iz Raške, sa čak 6:0.

Prethodno su grupu prošli kao prvoplasirani, pobedivši Akademiju „AS“ iz Novog Pazara sa 3:0, te odigravši nerešeno sa Školom fudbala „Sport club“ – 1:1. Potom, u osmini finala – isti protivnik, Akademija „AS“ i još jedna pobeda – 2:1. U četvrfinalu, pobedili su domaćina – „National“, sa 2:1. U polufinalu, snage su odmerili sa FK „Kosmet“ iz Leposavića i odneli pobedu sa 2:1.

“Ovo je bio neverovatan turnir za naše dečake, pokazali su veliku želju, borbu i jak karakter. To su, zaista, fantastični dečaci. Imali smo najboljeg golmana, najbolju odbranu, sredinu terena. Kao i fenomenalan napad gde smo postigli čak 20-tak golova, a primili samo tri. Prosto je nemoguće izdvojiti nekog pojedinca,” istakli su iz Rudara.

Titulu najboljeg igrača poneo je Matija Savić, fudbaler Rudara, a pored njega, selekciju čine još i Radojković V., Petrović N., Pantić N., Tanasković J., Cvetković A., Radosavljević N., Stanković M., Slavić P., Denić M.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *