Još jedan od primera kada naslov nije u saglasju sa tekstom.

„NOVA USLOVLJAVANJA IZ BRISELA: Bez napretka u dijalogu nema napretka u procesu pristupanja EU“ – glasio je naslov portala Srbija danas od 25. januara. Uprkos tvrdnjama ovog portala iz naslova, ne radi se o „novom uslovljavanju“ iz Brisela.

To biste mogli da zaključite i čitanjem teksta sa pomenutim naslovom, jer posle senzacionalističkog naslova, sledi suština.

„Evropska unija je u više navrata, kao i u pravnim dokumentima, vrlo jasno stavila do znanja da put Kosova i Srbije ka EU ide kroz dijalog koji se vodi uz posredovanje EU. Drugim rečima, ako nema napretka u dijalogu, nema ni napretka u procesu pristupanja EU“ – citirao je portal Srbija danas portparola evropske službe za spoljne poslove, Petera Stana i tako praktično demantovao sopstveni naslov.

Kao što je i sam Stano rekao, ova poruka je više puta ponavljana iz Brisela, a to se dogodilo i posle poslednje održanog sastanka u Briselu u okviru dijaloga na visokom niovu, na kojem su učestvovali srpski predsednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti.

„Evropski put Kosova i Srbije ide kroz ovaj dijalog“, kazao je tada šef evropske diplomatije Žozep Borel.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *