Uspešan vikend za članove atletskog kluba “Trepča”! Dva takmičenja i dva osvojena prva mesta – i individualno i ekipno. I dok je Nikola Saveljić istrčao polumaraton u Zubinom Potoku – prvi, Đorđe Stevanović, Jovan Denović i Saša Miljković bili su najbrži u Šapcu – na Prvenstvu Srbije u krosu.

Ekipni prvaci Srbije, mladi atletičari sa Severa postali su u trci na 5.000 metara, u kategoriji mlađih juniora.

“Presrećan sam jer smo odbranili titulu od prošle godine koju smo osvojili u Pančevu,” kaže u izjavi za Alternativnu, nakon završenog takmičenja, jedan od članova ekipe, Đorđe Stevanović.

“Pošto je ovo poslednje takmičenje u sezoni, maltene smo se čitave godine spremali za njega,” dodaje ovaj sedamnaestogodišnji gimnazijalac koji se atletikom profesionalno bavi od 2015.

Ovo je drugi ekipni uspeh mladića u ovom sastavu, a dok iščekuju nove, mladi Stevanović veruje da je za sve dosadašnje postignute rezultate zaslužan njihov trener, Nenad Denović.

Medalje na svim državnim prvenstvima

A šta kaže trener?

“Prezadovoljan sam, s obzirom na to da treniramo u skromnim uslovima i da je ovo samo još jedan u nižu uspeha, jer smo tokom godine osvajali medalje na svim državnim prvenstvima na kojima smo nastupali,” ističe Denović u kratkoj izjavi za naš portal.

Podsetimo, Jovan Denović i Đorđe Stevanović učestvovali su početkom septembra na polumaratonu u Novom Pazaru, gde je Denović, u muškoj kategoriji, na 5 kilometara, zauzeo drugo mesto. Već za dvadesetak dana – 17. novembra – ove vredne momke očekuje novi izazov – polumaraton u Beogradu.

Foto: Jovan Denović, Saša Miljković i Đorđe Stevanović (s leva na desno); privatna arhiva

Pročitajte još:

Prvi polumaraton u Zubinom Potoku: 21 km kroz Ibarski Kolašin (FOTO,VIDEO)

Prvi Pazarski polumaraton: Sedamnaestogodišnji Mitrovčanin među najbržima!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *