Osamnaestogodišnja Maša Kovačević iz Kosovske Mitrovice predstavljaće Srbiju na svetskom takmičenju u lepoti „Miss 7 Continents“ koje se od 6. do 16. maja održava u Turskoj. Mladoj Mitrovčanki koja se od svoje 16. godine bavi modelingom – ovo je prvo takmičenje i, ujedno, prvi veći izazov. Zahvalna na prilici koja joj se ukazala i uzbuđena zbog takmičenja koje je očekuje, ističe: „Daću sve od sebe da ostvarim što bolji plasman.”

Foto: Maša Kovačević (privatna arhiva)

„San svake devojčice je da bude model ili manekenka,“ veruje ova mlada devojka, inače učenica četvrtog razreda mitrovičke gimnazije.

„Moj je počeo da se ostvaruje,“ dodaje Maša u kratkom razgovoru za Alternativnu i priznaje da u slobodno vreme voli da šeta, pleše i da se šminka.

Od pre dva meseca član je modne agencije „Novo lice“ iz Valjeva, čiji su je čelnici, kako navodi, izabrali da bude predstavnik Srbije na takmičenju u Turskoj.

„Veruju da ću na najbolji mogući način da predstavim našu zemlju, kao i agenciju,“ ističe.

Svesna je, kaže, svojih vrednosti i kvaliteta i ocenjuje da je velika stvar to što će predstavljati Srbiju.

„Moje je zadovoljstvo da držim našu zastavu i nosim našu narodnu nošnju,“ ističe ova osamnaestogodišnjakinja i za kraj razgovora zaključuje:

„Nadam se da će uspeti da našu zemlju predstavim u što boljem svetu.“

O takmičenju

„The Miss 7 Continents“ je svetsko takmičenje u lepoti za devojke od 16 do 28 godina. Ovo takmičenje, kako se navodi na zvaničnoj Internet stranici, nije kopija takmičenja u kojem su odlučujući parametri merenje, visina i težina, ali uključuje komunikacijske veštine, smisao za humor i prirodni šarm.
„Devojke moraju da komuniciraju na engleskom, moraju da poznaju rad na računaru i Internetu,“ navodi se, između ostalog, na stranici ove svetske manifestacije.
Takmičenje postoji od 2009. godine. Održava se u Bodrumu.

1 Comment

 1. Milan 24/10/2019 at

  Draga Mašo,
  Biću jako kratak i jasan: NIJE san svake devojčice da postane manekenka ili model. To je san devojčica koje su kao ti. Ja, eto, na primer znam mnogo devojčica koje bi htele da postanu profesorke, nastavnice, matematičarke, biolozi, istraživači, slikarke, pesnikinje, lekarke, krojačice itd.
  Naravno, želim ti da na takmičenju postigneš veliki uspeh, a onda, kada se vratiš, postigneš i još veći uspeh na nekom od svetskih takmičenja u matematici, fizici, hemiji, IT, jer tako ćeš i sebi i našoj zemlji doneti još mnogo, mnogo veći uspeh.
  S’ poštovanjem,
  Milan

  Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *