SRB

Në dy muajt e kaluar, ju patët mundësinë të takoni kryesisht artistë, muzikantë dhe shkrimtarë të rinj dhe pak më të vjetër, nesër, më 23 Prill 2021, nga ora 5 pasdite, do të jeni në gjendje të shijoni krijimet artistike të më të rinjve, si pjesë e ekspozitës për fëmijë „Gathered in Art“.

Para jush do të jetë punimet e studentëve të studios për fëmijë “Kameleon” në Leposaviq dhe shkollës së pikturës në Lepina, dhe gjithashtu mund të dëgjoni Sonatën në D major, Marshin Turk dhe Djelem, Djelem, të interpretuar nga studentë të muzikës së ulët shkolla “Stevan Mokranjac” në Laplje Selo, Danijela Eminovic.

“Edhe pse kjo ekspozitë nuk ishte planifikuar fillimisht, ne dolëm me idenë për organizimin e saj kur kuptuam se sa nga më të rinjtë tashmë po krijojnë dhe kanë vepra arti. Kjo është arsyeja pse ne kemi bashkuar forcat, kemi vendosur shumë punime në muret e galerisë virtuale dhe jemi të sigurt që vizitorët do t’i shijojnë ato. Ndër veprat e artit është performanca e një artisti  të ri në piano, e cila është një tjetër kujtesë se sa e rëndësishme është të sigurosh mbështetje për të rinjtë për të krijuar dhe bërë atë që ata duan “, thotë ekipi i Alternativës.

Nga studioja për fëmijë “Kameleon”, 18 studentë prezantuan arritjet e tyre artistike – shtatë vjeçaret Ana Živković, Vanja Radovanović, Darija Marjanović, Divna Ignjatović, Ema Ignjatović, Elma Ljori, Milica Janićijević, Mia Miletić, tetë vjeçaret Anica Radomirović dhe Todor Segodinja, Deodor Sekulić, dhjetë vjeçarja Teodora Vukašinović, njëmbëdhjetë vjeçarja Ana Blagojević, Angelina Lukić, Petra Vlašković, katërmbëdhjetë vjeçarja Tekla Jezdić, pesëmbëdhjetë vjeçarja Jana Godjevac dhe shtatëmbëdhjetë vjeçarja Anastasija Jakovljević.

Profesionistja/mjeshtrja e pikturës, Vesna Sekulić, e cila drejton studion “Kameleon”, tregon se fëmijët kanë nevojë për liri dhe hapësirë ​​për t’u shprehur më së miri me imagjinatën dhe krijimtarinë e tyre.

“Ju duhet të ndiqni ambiciet, dëshirat e tyre dhe për këtë arsye t’u jepni atyre udhëzime në mënyrë që në fund të procesit, mbi të gjitha, ata të jenë të kënaqur,” thekson Sekulic.

Në muret e galerisë virtuale, mund të shihni piktura të dhjetë studentëve të shkollës së pikturës në Lepina, përkatësisht Milica Ilić, Samira Mehmeti, Filip Savić, Genton Vllehiu, Adil Zenelji, Albert Zenelji, Enis Zenelji, Leonardo Zenelji, Sabahate Zenelji dhe Vanessa Zenelji.

“Shpresoj që shikuesit të kënaqen me punët e fëmijëve të cilëve u është dhënë mundësia të shprehin talentin e tyre përmes Shkollës së Pikturës në Lepina. Të interesuarit gjithashtu mund të aplikojnë për blerjen e punëve, të cilat do të mundësojnë punë të vazhdueshme dhe të qëndrueshme të Shkollës së Pikturës në Lepina dhe krijimin e punimeve të reja nga piktorë të rinj dhe të talentuar “, tha Petar Djordjevic në emër të GAIA Kosovë, e cila e mbështeti këtë shkollë

Ekspozita e punimeve për fëmijë do të jetë në dispozicion në rrjetet sociale faqen e internetit https://www.facebook.com/alternativnainternetstranica https://www.instagram.com/alternativnaweb

Ftesa për të paraqitur punimet e tyre mbetet e hapur për të gjithë artistët që krijojnë ose jetojnë në Kosovë. Lexoni më shumë rreth mënyrës dhe kritereve të aplikimit KËTU.

Platforma Gathered in Art mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK).

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *