U privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u sredu u 20:30, Marija Masal premijerno izvodi monodramu “Mandarina sve pogadža”.

Ova komedija, rađena po tekstu Zorana Mijaljevića u režiji Jovana Ljubenovića, govori o ženi koja je prinuđena da se sama snalazi u životu. Pokušavajući da reši mnogobrojne probleme na koje nailazi nakon razvoda, odlučuje se da proriče sudbinu.

U početku je njena karijera usponu, međutim, kako vreme odmiče, i kada u njen život uđu ljudi koje je najmanje očekivala, ni magična kugla ne može da joj pomogne.

Cena ulaznice iznosi 180 dinara, a posetioci mogu iskoristiti i sezonske karte.

Ova monodrama, koja na komičan način prikazuje društvo u kome živimo i različite ljudske naravi, nalazi se i na repertoaru Кulturnog centra Čukarica u Beogradu.

Glumica Marija Masal (rođena Arsić), rodom iz Lipljana, dobitnica je nagrade Joakim Vujić, kao i nagrada na festivalima „Zoran Radmilović“ i „Teatar fest“ (Doboj). Bila je član zaječarskog pozorišta sedam godina, a danas živi i radi u Beogradu.

Sa ovom glumicom mitrovička publika je upoznata još od monodrame „Ulica crvenih venjera“ koju je izvela takođe u Akvarijusu prošle godine, a rađenu po tekstu Ljiljane Bralović, u režiji Jovana Ljubenovića.

„Sedam i po“, „Crna zora“, „Marko Кraljević – fantastična avantura“, „Saga o tri nevina muškarca“ – filmovi su u kojim je ova glumica igrala. Takođe, igrala je i u Sporazumu, prvom srpskom celovečernjem igranom filmu snimanom na Кosovu i Metohiji posle 1999. godine.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *